loader image
May 24, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Së pari, aleancë me vetveten!

Shqiptarët, të shtrirë në të gjitha shtetet e Ballkanit dhe në diasporë, duhet të krijojnë një aleancë të re dhe të fortë së.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Në një vijë me “të madhin”, në kohën e duhur!

Me rëndësi për popujt e vegjël është që të përputhen me interesat e shteteve të mëdha dhe mund të thuhet se shqiptarët kanë.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Europa, shqiptarët dhe paqja e rrezikuar

Shqiptarëve sot u duhen aleatë. Historia është treguar e pamëshirshme me popujt e vegjël pa aleatë të fuqishëm. Pas shpërbërjes së Perandorisë Osmane,.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Shqiptarët përkrah me aleatët dhe përballë me vetveten

Ndërvarësia ekonomike dhe ushtarake ka bërë që shtetet të jenë më të lidhura se kurrë nga sistemet e aleancave. Kjo ndërvarësi shpesh shihet.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Konstantat shqiptare përballë “brishtësive” gjeopolitike

Dihet tashmë se aleanca e shqiptarëve me SHBA-të është historike, ndërkohë që aleanca me Bashkimin Europian si hapësirë vlerash gjithashtu mbetet jetike dhe.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Quo vadis shqiptarët e hatëruar?

Fjolla SPANCA, Mitrovicë Vite para, kur sapo kisha zbarkuar në Tokën e mbërthyeme prej premtimesh flladitëse për çelje ëndrrash të pafundme, shpesh e.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Mbijetesa në gadishullin e egër

“Perëndimi i Egër” filloi në shekullin e 17-të dhe përfundoi rreth vitit 1912, kur territoret e fundit perëndimore u pranuan në SHBA si.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Reflektim mbi ndryshimet globale dhe implikimet rajonale

Ndryshimet në politikën globale janë të dukshme sa herë që ndryshon administrata e Uashingtonit dhe impakti i tyre në rajonin e Ballkanit është.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Shqiptarët me një komb dhe dy shtete nga tri aleanca

Meqenëse, kur u bë Shqipëria, aleatët ishin aty, por aleatët nuk u kursyen as për Kosovën dhe as për shqiptarët tjerë, pra, ndihma.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

BE-ja dhe SHBA-ja po i lënë shqiptarët në baltë

Rendi i deritanishëm global u krijua pas vitit 1944-45 në Breten Uoods, SHBA. Por, siç shihet, nuk do të jetë në gjendje të.

Read More
X