loader image
February 22, 2024
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Nevoja kombëtare për ta kthyer vëmendjen tek arsimi

Testi me nxënësit e shkollave të mesme PISA, i cili organizohet nga Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD – Organization for Economic

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Lindja e Mesme: Sprova humane dhe interesat strategjike

Konteksti politik e shoqëror në Ballkanin Perëndimor përcakton në masë të madhe edhe qëndrimin politik karshi zhvillimeve në botë. Si shoqëri e shtete

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Disa momente nga qasja e botës serbe ndaj Kosovës

Miti serb për Kosovën shkon deri në Mesjetë, në “mbretërinë tokësore“ që e kishte humbur Car Lazari në përballje me osmanët më 1389

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Mbi korrupsionin dhe politikën

Një aleat i politikës që përbën shtyllën mbajtëse të korrupsionit janë korportatat dhe kompanitë biznesore. Biznesi e sheh politikën si parakusht për stabilitet

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

Dramat e Ballkanit Perëndimor

Veprimi i Shqipërisë dhe Kosovës në koordinata të ndryshme, madje të kundërta, e gabueshme dhe e dëmshme në planin afatgjatë për botën shqiptare.

Read More
Ndërmjet sovranitetit dhe aleatëve Tema e muajit Top

Veriu i Kosovës, prishja e qetësisë së brishtë

Veriu i Kosovë, ndonëse që nga mbarimi i luftës ka vazhduar të karakterizohet me probleme, incidente, sabotim të shtetit dhe kërcënim për sigurinë,

Read More
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Qortim për Kosovën, mëshirë për Serbinë

Kosova dhe Bosnja e kanë paguar më së shumti çmimin e terrenit agresiv, përjashtues e gjenocidal ku u shtri shovinizmi serb. Në kujtesën

Read More
Pranvera e vonuar shqiptare Tema e muajit Top

Kosova përballë Hagës dhe solidariteti i humbur

Haga, pos tjerash, hodhi në pah edhe një të vërtetë të dhimbshme – realpolitika vepron si fakt, ideali mbetet si dëshirë. Kjo tregon

Read More
Asociacionet e Asociacionit Tema e muajit Top

“Asociacioni” si sherr i trashëguar

Përballja e katërfishtë e kryeministrit Kurti: marrëveshjet e dëmshme të trashëguara, destruktiviteti i Serbisë, presioni ndërkombëtar dhe kritika joracionale e eksponentëve politikë e

Read More
Kosova - 15 vjet shtet Tema e muajit Top

Projekti i papërfunduar i shqiptarëve: Kosova

Vështirësitë për ta përmbyllur procesin janë evidente dhe shkaktari i kësaj është qasja kërcënuese e Serbisë dhe veprimet destruktive, si në aspektin politik,

Read More
X