loader image
May 21, 2024
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Mangësitë e injoruara në shkollimin publik

Përmirësimet e vogla në komponentët e sistemit të shkollimit mund të mblidhen dhe në fund të rezultojë me një përmirësim të madh dhe

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Zyrtarizim të partizimit

S’ka dyshim se do të ishte e papranueshme që në ligj të shënojë “e bardhë në të zezë” që pozita të caktuara u

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

Bashkëpunim me mosmarrëveshje dhe urrejtje

“Gardhet e mira bëjnë fqinjë të mirë” është njëri variant i proverbave të ngjashme nëpër shumë kultura të botës. E si mund të

Read More
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Absurdi i ledhatimit perëndimor të Serbisë

Ashtu si Monarkia Habsburge dikur, sot shtetet perëndimore nuk janë të vetëdijshme se çfarë gabimi janë duke bërë. Mendojnë se duke i bërë

Read More
Pranvera e vonuar shqiptare Tema e muajit Top

Asnjë opsion ideal për shqiptarët

Kundërshtia e elitës maqedonase ndaj një kërkese të shqiptarëve vendorë, përderisa ata të gatshëm që sërish t’ia plotësojnë kërkesat një shteti të huaj,

Read More
Asociacionet e Asociacionit Tema e muajit Top

Nuk ka reciprocitet në rregullimin kushtetues dhe ndarjen administrative

Kokëfortësia e udhëheqësve maqedonas ndaj kërkesave të shqiptarëve çoi te konflikti i 2001-shit, që u mbyll me Marrëveshjen e Ohrit. Ky dokument e

Read More
Barrikadimi i Shtetësisë Tema e muajit Top

Zgjidhjet e deritanishme për Kosovën: Viktimës presion për lëshime, agresorit shpërblime!

Në vend se të detyrohet agresori ta pranojë humbjen e një territori ku ka bërë çdo krim të mundshëm, BE-ja ka “lehtësuar” negociata

Read More
X