loader image
May 27, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Diplomaci pa histori

Historia njerëzore nuk është vetëm histori e paqes, demokracisë, mjedisit, ngrohjes globale, klimës, lirive dhe të drejtave. Është edhe histori e luftërave, krijimit.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Llogarit fuqinë, ndiq interesat, gjako për një botë të drejtë

Për ironi, parimi themelor në rendin botëror të OKB-së shfaqet si ekuivalenti i njërit prej parimeve themelore të një shoqërie imagjinare në fabulën.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Aleancë ndërmjet shqiptarëve, partneritet me ndërkombëtarët

A kanë shtetet shqiptare sovranitet të plotë dhe a mund të pretendojnë për këtë? Pse duhet shqiptarët të bëjnë më shumë për veten.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Shqiptarët, fqinjët dhe aleatët

E kaluara, që solli copëtimin e trevave shqiptare, na mëson se asnjëherë nuk mund të thuhet se interesat gjeopolitike të aleatëve, janë absolutisht.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Së pari, aleancë me vetveten!

Shqiptarët, të shtrirë në të gjitha shtetet e Ballkanit dhe në diasporë, duhet të krijojnë një aleancë të re dhe të fortë së.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Në një vijë me “të madhin”, në kohën e duhur!

Me rëndësi për popujt e vegjël është që të përputhen me interesat e shteteve të mëdha dhe mund të thuhet se shqiptarët kanë.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Europa, shqiptarët dhe paqja e rrezikuar

Shqiptarëve sot u duhen aleatë. Historia është treguar e pamëshirshme me popujt e vegjël pa aleatë të fuqishëm. Pas shpërbërjes së Perandorisë Osmane,.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Shqiptarët përkrah me aleatët dhe përballë me vetveten

Ndërvarësia ekonomike dhe ushtarake ka bërë që shtetet të jenë më të lidhura se kurrë nga sistemet e aleancave. Kjo ndërvarësi shpesh shihet.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Konstantat shqiptare përballë “brishtësive” gjeopolitike

Dihet tashmë se aleanca e shqiptarëve me SHBA-të është historike, ndërkohë që aleanca me Bashkimin Europian si hapësirë vlerash gjithashtu mbetet jetike dhe.

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Quo vadis shqiptarët e hatëruar?

Fjolla SPANCA, Mitrovicë Vite para, kur sapo kisha zbarkuar në Tokën e mbërthyeme prej premtimesh flladitëse për çelje ëndrrash të pafundme, shpesh e.

Read More
X