loader image
May 24, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Superfuqia e ardhshme globale nuk është ajo që mendoni!

Prof. Ian Arthur Bremmer – një shkencëtar politik amerikan i fokusuar në rrezikun politik global, në qershor të vitit të kaluar në “Columbia

Read More
Histori-Arkiv Top

Dokumente ekskluzive: Letra e Lea Elton, për themelimin e shtetit sionist në Shqipëri (1935)

Elton-i shpreh besueshmërinë se pas një caktimi të një komisioni të kualifikuar dhe një hetimi të vazhdueshëm të specializuar, do të mund të

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Kriza institucionale e familjes perëndimore

Njerëzit që rriten pa familje, në komunitet ose që nuk marrin mbështetje të mjaftueshme financiare, morale dhe edukative nga familjet e tyre, e

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Përse shkollat njëgjinore prodhojnë rezultate më të mira?

Sipas të dhënave federale të Qendrës Kërkimore të Arsimit, në vitin shkollor 2014/2015, në SHBA kishte 283 shkolla publike njëgjinore, në krye të

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Toka e premtuar

Shumë rabatë i klasifikojnë arabët dhe gjentilët e tjerë si insekte, shtazë dhe egërsira, përkatësisht një grumbull plehrash të historisë: “le të ketë

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Barbarizmi i Banjskës, vetëm një hallkë zinxhiri të barbarizmave serbe kundër shqiptarëve

Historikisht, ishte viti 1826 kur Anglia dhe Franca pranuan kërkesën e M. Obre­no­­viqit (1780-1860) dhe kur soldateska serbe pushtoi Banjskën, Deçanin, Graçanicën, etj.,

Read More
Opinion Top

Pornografia vrastare – sëmundja e shekullit

Marrëdhëniet thellësisht të respektuara mashkull-femër, si modeli i parë i marrëdhënieve njerëzore, u bënë subjekt i industrisë pornografike dhe përmes kësaj “dritareje” krijuan

Read More
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Shqiptarët ndërmjet përkrahjes, intrigës dhe hipokrizisë perëndimore

Nuk mbaj mend të ketë dalë ndonjëherë ndonjë udhëheqës i ndonjë shteti europian që ta ketë shtruar problemin e vënies në vend të

Read More
Opinion Top

Fytyra e vërtetë e ateizmit

Fytyrën e vërtetë të ateizmit e ka shprehur më së miri Wootton-i, kur ka shpjeguar lidhjen ndërmjet ateizmit dhe imoralitetit, një lidhje aq

Read More
Histori-Arkiv Top

Titaniku – përmbytja e të papërmbytshmit, 111 vite më pas

Më 1 qershor 1911, “Irish News and Belfast Morning News” e përshkroi si të pathyeshëm: “Në rast aksidenti ose në çdo rast që

Read More
X