loader image
July 17, 2024
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Demokracia shqiptare në agoni

Publiku shqiptar nuk është më ai i 30 viteve më parë, por ka ndryshuar. Ai nuk shikon më si shpresë për të ardhmen

Read More
Pranvera e vonuar shqiptare Tema e muajit Top

Politikë e bazuar në parime për organizim shoqëror parakombëtar

Komunistët shqiptarë e identifikonin veten me Bashkimin Sovjetik dhe ishin pro pushtimit fashist të Shqipërisë për aq kohë sa Bashkimi Sovjetik dhe Gjermania,

Read More
Opinion Top

Dëmtimi i kauzës kombëtare nga politikanë egoistë

Në rrethana të ndryshme, dy figurat dominuese të politikës shqiptare në tre dekadat e fundit, e zbulojnë thelbin e tiparit të politikës së

Read More
Kosova - 15 vjet shtet Tema e muajit Top

Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë zgjidh çdo krizë Prishtinë-Beograd

Njohja e Kosovës nga Serbia do t’i jepte fund njëherë e mirë pretendimeve të Serbisë mbi Kosovën dhe dëshirave të serbëve të Kosovës

Read More
Mendimi akademik shqiptar Tema e muajit Top

Arsyet e mungesës së mendimit shqiptar

Në vitet 1950-60-të, historianët e përgatitur në shkollat e regjimit komunist të Tiranës dhe ato sovjetike, punonin për krijimin e një teksti historie

Read More
Barrikadimi i Shtetësisë Tema e muajit Top

Roli historik i papërmbushur i Shqipërisë

        Pavarësisht se Serbia është po aq agresive dhe dashakeqe si një shekull më parë, elementit shqiptar në Kosovë nuk

Read More
Opinion

Armiqësimi i shqiptarëve me BE dhe SHBA

Më 6 dhjetor në Tiranë do të mbahet takimi mes Bashkimit Europian dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor. Po atë ditë që Tirana do

Read More
X