loader image
May 24, 2024
Ese Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Mihrabi me Sahat

“Hyra në një nga mihrabët e Himjarit, dhe fryu në fytyrën time aroma e miskut.” Ebu Amr ibn al-Ala Elton HATIBI, Tiranë  Një dekadë më.

Read More
Ekonomi Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

“Nacionalizmi ekonomik” si zgjidhje për zhvillimin ekonomik dhe kombëtar të vendit

Nacionalizmi ekonomik synon të mbrojë ekonominë kombëtare për të fituar një avantazh në tregtinë globale, në vend të një strukture të mbyllur ekonomike. Nacionalizmi ekonomik.

Read More
Ese Top

Fama dhe arroganca

Harresa e statusit të mëkëmbësit e shtyn njeriun të përpiqet gjatë gjithë jetës të arrijë medoemos një status të caktuar në shoqëri. Njeriu vështron se.

Read More
Ese Top

Eureka!

“Njeriu zbuloi pikën arkimediane, por ai e përdori atë kundër vetes. Duket se ai ishte lejuar ta gjejë atë vetëm mbi bazën e këtij kushti.”.

Read More
X