loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Diplomaci pa histori

Historia njerëzore nuk është vetëm histori e paqes, demokracisë, mjedisit, ngrohjes globale, klimës, lirive dhe të drejtave. Është edhe histori e luftërave, krijimit

Read More
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Shqiptari përballë vetes

E kaluara, sado e lavdishme të jetë, duhet lexuar me akull të mendjes, në mënyrë që nacionalizmi të mos shndërrohet në strehën e

Read More
Ese Top

Fama dhe arroganca

Harresa e statusit të mëkëmbësit e shtyn njeriun të përpiqet gjatë gjithë jetës të arrijë medoemos një status të caktuar në shoqëri. Njeriu

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Familja në udhëkryq

Sfida më themelore e familjes në periudhën e tranzicionit mbetet koncepti mbi familjen. A është familja vetëm një institucion që realizon funksionet biologjike

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Dhe drit’ e diturisë përpara do na shpjerë

Demokracia, si sistem politik, është ngritur mbi lirinë politike, lirinë e të menduarit dhe lirinë ekonomike. Edhe sistemin arsimor ua ka përshtatur nevojave

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Guernica dje, Gaza sot

Njeriu nuk duhet të asgjësojë urrejtjen, sepse e keqja duhet urryer, por njeriu duhet të jetë i përmbajtur dhe i drejtë që të

Read More
Ese Top

Fytyra dhe pafytyrësia

Në histori do të hyjnë të gjithë, por disa do të hyjnë ballëlartë e me ndërgjegje të qeta, e disa do të hyjnë

Read More
Ese Top

Jeta si përpjekje

Në një prej thënieve profetike me rastin e kthimit nga një betejë luftarake thuhet se “po kthehemi nga lufta e vogël tek lufta

Read More
Ese Top

Mos shpërfill urtësinë

Shkruan: Nuredin NAZARKO, Korçë Urtësia nuk ka as kohë, as hapësirë. Ajo është një xhevahir i hedhur ndër njerëz. Kudo që ta gjesh

Read More
Ese Top

Si të dështojmë?

Shumë njerëz nuk vjelin frutat që presin nga puna e tyre, jo sepse kanë qëllim të dështojnë, por nuk e zgjedhin metodën e

Read More
X