loader image
May 21, 2024
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

Nga oaza e paqës në pellgun e luftës dhe në pranverat e vonuara

Në vitin 2024, Maqedonia e Veriut është më e qetë, më me pak të rinj, më me shumë të shpërngulur, me nacionalizëm të

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Mbollëm militantë e po korrim korrupsion

Maqedonia e Veriut renditet e 87-ta (nga 180 vende) në listën e fundit të “Transparency International” për perceptimin e korrupsionit. Edhe në këtë

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

Ballkani i procesit të Berlinit

Si shoqëri e mbyllur në shumë segmente, fjala hapje dhe bashkëpunim mes vendeve të sfidon dhe të josh. Nismat që synonin heqjen e

Read More
Ndërmjet sovranitetit dhe aleatëve Tema e muajit Top

Kryeministër apo kryedëgjues

Gjendemi në një gjendje ku pazari na ka rënë shumë poshtë. Njeriu që dikur ishte shpresë për fillimin e bashkimit të trojeve shqiptare,

Read More
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Viktimizimi i viktimës dhe favorizimi i fajtorit

Në kuptimin gjeostrategjik, Perëndimi mund t’i jep arsye vetes, ngaqë duke e joshur me përkrahje Serbinë, ai mëton ta shkëpusë Serbinë nga Rusia.

Read More
Asociacionet e Asociacionit Tema e muajit Top

Në freskinë e Ohrit mbizotëroi asfiksia e Brukselit

Për fat të keq, duke dashur që ta ndajnë Serbinë nga Rusia përmes stërledhatimit, BE-ja në vazhdimësi po e viktimizon Kosovën dhe assesi

Read More
Kosova - 15 vjet shtet Tema e muajit Top

Pema e lirisë po rritet, por frutat nuk po i piqen

Tani në kohën kur trysnia ndaj kreut të Kosovës do ta shkrinte edhe hekurin, opozita në vend se ta tejkalojë mendësinë partiake dhe

Read More
Mendimi akademik shqiptar Tema e muajit Top

Heshtja e tyre, një zhurmë e pështirë

Fjala intelektual u shfaq për herë të parë në shekullin XVIII me Volterin e të tjerë, por kjo nuk do të thotë se

Read More
Barrikadimi i Shtetësisë Tema e muajit Top

Veriu dhe Veliu, dy thembrat e dobëta të qeverisë Kurti

Për fat të keq dhe për rastësi të çuditshme, shkas i rrëzimit të qeverisë së parë të Kurtit qe shkarkimi i Agim Veliut,

Read More
X