loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe demokracia Tema e muajit Top

Kombi i ndarë e i përçarë nuk bën dot demokraci

Edhe nëpër botë, në përgjithësi, sot po vërehet se nuk ka demokraci me fytyrë të vërtetë njerëzore dhe modelet e demokracisë që qarkullojnë

Read More
Ndërmjet sovranitetit dhe aleatëve Tema e muajit Top

Pandershmëri dhe pabesi diplomatike ndaj Kosovës

Diplomacitë perëndimore e kanë tepruar gjithë kohën me përpjekjet që t’ia ngarkojnë Kosovës të paguajë të gjitha faturat për “uljen e tensioneve” dhe

Read More
Pranvera e vonuar shqiptare Tema e muajit Top

Sherret i bëjnë shqiptarët, ngatërresat ndërkombëtarët

Shumë shqiptarë nga shtresat më të ndryshme të shoqërisë, si gjithmonë, përpiqen ta lënë përshtypjen e mirë se kanë besim tek diplomacia ndërkombëtare,

Read More
Asociacionet e Asociacionit Tema e muajit Top

Shumë hile e bujë për “një vrimë në ujë”

Kundër dëshirës sime mbeta i gozhduar nga një thënie që vjen nga lashtësia, kur bëheshin Ligjet e Solonit, si e ka lënë të

Read More
Opinion Top

Edhe sa “kapitullime shqiptare” duhen për të ngopur lakmitë e Serbisë?!

Pranimi i “Planit Ahtisari” nga shqiptarët mund të kishte marrë kuptimin e një sakrifice të skajshme të pranueshme për shqiptarët në rast se

Read More
Barrikadimi i Shtetësisë Tema e muajit

A po jep “Shenja” shenjën e një ligjërimi të ri politik?!

Mendimet e mia i ngacmuan veçanërisht fjalët përmbyllëse të editorialit: “Viti 2022. Kosova sërish në agjendën ndërkombëtare. Natyrisht, jo se dikush e vriste

Read More
X