loader image
May 20, 2024
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Pamendësia dhe pakmendësia

Shqiptari, për ta bërë shtetin, edhe jetën e jep, por pastaj për para të zeza e shet popullin. Shqiptarët, me biseda boshe, e

Read More
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

Kur tregohen dhëmbët!

Në ndeshje me identitetet greke e humbi emrin e saj dhe krenarinë që pretendonte. Në ndeshje me bullgarët e humbi historinë e kontestuar

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit

Jemi në maje të alfabetizmit sepse analfabetizmin e kemi në maje

Shekpsiri pati thënë se “nuk ka errësirë ​​më të madhe se mosdija”, por ja që sistemi ynë i çuditshëm ka bërë që njerëzit

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Konflikti më fatkeq i botës

Nëse shikohen raportet e përditshme të mediave, sidomos BBC, “New York Times” dhe “Washington Post”, kuptohet qartë lufta joselektive me shumë viktima ndër

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Lufta dhe paqja shqiptaro-serbe!

Pas trazirave në Kosovë, në Serbi fillon propaganda e organizuar për gjenocidin e serbëve në Kosovë (raporte të falsifikuara për përdhunimin e grave

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

“Ballkani i Hapur” apo i mbyllur?

“Ballkani i Hapur” lindi si “tren i shpejtë” për përcaktimet e Berlinit të ngadalshëm me sponsorim indirekt amerikan, që në fokus kishte krijimin

Read More
Ndërmjet sovranitetit dhe aleatëve Tema e muajit Top

Albin, gishtin në mendje!

Njëherë Çerçili në shaka ka thënë se “ai që në moshën rinore nuk është i majtë, s’ka zemër, por nëse me atë bindje

Read More
Serbia e përkëdhelur, Kosova e ndëshkuar Tema e muajit Top

Armiq të shqiptarisë – vetë shqiptarët!

Shqiptarët nuk duhet trajtuar me xhelozi avancimin e marrëdhënieve SHBA-Serbi, sepse ajo mund të jetë vetëm në favor të stabilitetit rajonal. Duhet kuptuar

Read More
Pranvera e vonuar shqiptare Tema e muajit Top

Shkatërrimi i shqiptarisë në Maqedoni të Veriut

Në zonat e lira të Maqedonisë lindore, që nga themelimi i tyre, janë hapur rreth 33,000 vende të reja pune, duke siguruar jetesë

Read More
Asociacionet e Asociacionit Tema e muajit Top

“Zajednica” si shpëtim!

Në marrëveshjen e Ohrit të 18 marsit, në tekstin e saj ka dy paragrafë shumë të diskutueshëm që i bëjnë jehonë themelimit të

Read More
X