loader image
February 22, 2024
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Kriza në Arsim: skicë për reformën në arsimin e lartë

Revolucioni i Katërt Industrial na nxit të mendojmë në mënyrë krijuese për të ardhmen e arsimit të lartë në kuadër të transformimeve që

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Përfitimet e paqes janë më të mëdha se dhimbjet e kompromisit

Kur dhuna i përgjigjet dhunës me një vërshim që e bën të pamundur gjuhën e thjeshtë të arsyes, roli i intelektualit nuk mund

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Keqkuptimi i europianëve me Serbinë!

Serbia e do Europën, por një Europë që i ngjan Serbisë jo një Serbi që i ngjan Europës. Me fjalët e Patriarkut Pavëll:

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Partitë politike janë burimi kryesor i korrupsionit në shoqërinë shqiptare!

Në realitetin e shoqërisë shqiptare dhe të vendeve të Ballkanit, në përgjithësi, kemi një kombinim fatkeq të madhësisë së qeverisë me mungesën e

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

E ardhmja e Ballkanit në kontekstin e ndryshimeve ndërkombëtare

Zgjidhja ose moszgjidhja e çështjeve të pazgjidhura në Bosnje dhe Kosovë do të ketë një ndikim të rëndësishëm në skenarët e ardhshëm për

Read More
Ndërmjet sovranitetit dhe aleatëve Tema e muajit Top

Strategjia amerikane në Ballkan: Çfarë nuk shkon?

Shkruan: Mentor BEQA, Tiranë Në një debat televiziv, një ish-zyrtar i qeverisë së Kosovës, në lidhje me pyetjen time nëse e shikojnë Serbinë

Read More
X