loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Quo vadis shqiptarët e hatëruar?

Fjolla SPANCA, Mitrovicë Vite para, kur sapo kisha zbarkuar në Tokën e mbërthyeme prej premtimesh flladitëse për çelje ëndrrash të pafundme, shpesh e

Read More
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Atdheu dhe një baule me rrëfenja të harruara

Për nacionalizmin shqiptar, narrativat e mëdha që e gatisin ideologjinë kombëtare përqendrohen tek gjuha, autoktonia, prejardhja, lashtësia, përkatësia perëndimore etj., e që të

Read More
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

kur vetHarrohet Njeriu.

Shkruan: Fjolla SPANCA, Mitrovicë Duhet të ketë qenë verë, rrotull vitit 2007 a 2008, kur për së pari herë po sodisja prej afër

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Thyesitë e pasqyrave dhe endësitë e yrnekut shoshë

Në mbamendjen time të turbulluar, sofra e konakut tonë nuk shtrohej kurrë pa mos qenë të gjithë tok, rrotull saj. Temenaja e hyzmetit

Read More
X