loader image
February 22, 2024
Editorial Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Familja mbi të gjitha

Shkruan: Ismail SINANI Çfarë i bie të jemi modernë? A jemi modernë nëse jemi përdorues të teknologjisë? A jemi modernë nëse jemi kundër

Read More
Editorial PISA si demaskim Tema e muajit Top

Edhe t’(pa)ditur edhe t’(pa)arsimuar

Shkruan: Ismail SINANI Filmi “Slumdog Millionaire”, që mori çmimin “Oskar” në vitin 2010, para 14 vjetësh, është një shembull tipik që do të

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Perversiteti i mbështetjes pa kusht të Izraelit

Shtetet perëndimore kanë histori të gjatë që për interesat e tyre kanë bashkëpunuar me, ose i kanë mbajtur në këmbë, regjimet më gjakësore

Read More
Editorial Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Israilitë dhe filistinë

Shkruan: Ismail SINANI Nuk ka truall më specifik në mbarë rruzullin tokësor në historinë moderne të njerëzimit, të paktën në këto dy mijë

Read More
Editorial Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Serbizmi si ideologji antishqiptare

Shkruan: Ismail SINANI Kur Eqrem bej Vlorës i kërkohet nga Instituti i Europës Juglindore në Munih t’i botojë kujtimet e tij, atë e

Read More
Brejtësi i korrupsionit Editorial Tema e muajit Top

Kauza e korrupsionit dhe “t’huajt”

Shkruan: Ismail SINANI Prej disa vitesh e dekadash, korrupsioni është bërë kryefjalë e politikës në vendet tona. Ndonëse deklarativisht ai vazhdimisht luftohet, shihet

Read More
Ese Religjion Top

Zoti ia ka shpallur njeriut tre Libra

Kështu, nëse e rrumbullakojmë këtë që thamë më sipër, duke u bazuar në ajetet e lartpërmendura, mund të themi se Zoti ia zbulon

Read More
Edhe pas komunizmit, komunizmi Histori-Arkiv Tema e muajit Top

Dekomunistizimi: A kemi dështuar?

Nuk do të angazhohem në diskutimin e arsyeve dhe shkaqeve të këtij dështimi, – meriton një tjetër artikull – por një pyetje themelore

Read More
Edhe pas komunizmit, komunizmi Histori-Arkiv Intervistë Tema e muajit Top

(Intervistë) Agron Tufa: UDB-ja – themeluese dhe inspiruese për Sigurimin

“E shkuara diktatoriale komuniste është një traumë tejet e rëndë dhe tejet e gjatë, që ka pësuar shoqëria shqiptare (për këtë mjaftojnë konstatimet

Read More
Edhe pas komunizmit, komunizmi Editorial Tema e muajit Top

Edhe pas komunizmit, komunizmi

Shkruan: Ismail SINANI A ka vdekur komunizmi në trojet tona? Cila është fuqia e pinjollëve të komunizmit në mesin e shqiptarëve në Shqipëri,

Read More
X