loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Nuk ka aleat të përhershëm, ka vetëm interesa (kombëtare) të përhershme!

Shqiptarët jetojnë në Ballkan, një gadishull ky gjeografikisht që është pjesë e Europës dhe i pandashëm nga ajo. Gjeografikisht, të qenit pjesë e

Read More
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Identiteti kombëtar shqiptar: dje, sot dhe nesër!

Shpallja e pavarësisë në vitin 1912 dhe, një vjet më vonë, Konferenca e Londrës, në të njëjtën kohë përbëjnë ngjarjet më të rëndësishme

Read More
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

Ç’është Maqedonia dhe kush janë maqedonasit në sytë e shqiptarëve?

Për të qenë më të saktë, në thelb të çështjes maqedonase qëndron dilema se cili është identiteti etnik i popullatës sllave në Maqedoni.

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Familja

Transformimi i familjes nuk është i shkëputur nga transformimi shoqërisë. Kësisoj, me transformimin e shoqërisë, gjë që nënkupton përvetësimin e vlerave dhe botëkuptimeve

Read More
X