loader image
June 13, 2024
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Edukimi medial, nevojë pa përgjigjen e duhur

Meqenëse edukimi medial synon vetëdijesimin e publikut rreth medias dhe informacionit, pra aftësinë e publikut për t’i vlerësuar përmbajtjet mediale me të cilat

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Aparteidi digjital: Shadowbanning vs. algospeak

Ndalimi në hije është vetëm një nga mënyrat e shumta në të cilat e kemi parë përmbajtjen palestineze të heshtur dhe censuruar gjatë

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Marrëdhëniet shqiptaro-serbe nga prizmi i mediave

Mediat, pavarësisht nëse janë të shtypura, elektronike ose sociale, kanë luajtur dhe luajnë një rol të rëndësishëm në marrëdhëniet serbo-shqiptare. Megjithatë, përkundër rolit

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Propaganda astroturfing e LVV-së dhe propaganda asimetrike kundrejt saj

Astroturfing-u është një teknikë manipulimi e përdorur në media, veçanërisht në internet (rrjetet sociale dhe aplikacionet e mediave sociale), në të cilën një

Read More
Opinion Top

Infokracia

Demokracia është një proces i ngadaltë dhe i zgjatur. Duhet kohë. Për këtë arsye, përhapja virale e informacionit, infodemia, është veçanërisht e dëmshme

Read More
Recension Top

Ditari i një gazetari si dëshmi e historisë

Libri me titull “Ditari i gazetarit shqiptar në Beograd” nga gazetari me përvojë, Fahri Musliu, cilësohet me karakteristika të një reference historike dhe

Read More
Opinion Top

Podcast-i si marketing politik

Marshall McLuhan, një nga teoricienët më me ndikim të komunikimit, ka përpunuar një teori sipas së cilës zhvillimet e mjeteve teknike nuk janë

Read More
Opinion

Dezinformimi dhe perceptimi për luftën në Ukrainë

Teoria e përcaktimit të agjendës thotë se media përcakton se për cilat zhvillime publiku duhet të mendojë, mënyrën se si e sheh apo

Read More
X