loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe demokracia Tema e muajit Top

Në kërkim të demokracisë shqiptare që nuk e patëm: nga të fillojmë?

Për dekada, besohej se mbrojtja e vetme e demokracisë së vobektë shqiptare ishte presioni ndërkombëtar, i SHBA-së dhe Bashkimit Europian, ndaj palëve politike.

Read More
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Antiislamizmi si vizion politik identitar i shqiptarëve: pa bereqet

A do ishte një luftë kulturore antifetare në interesin kombëtar? Përtej dominimit, gati tërësor, të tezës se identifikimi me Islamin bie ndesh me

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Martesa poligame dhe kufijtë e shtetit: Refleksion nga debati mbi rastin e Dervish Hasit

Qytetarët e një vendi post-komunist, si Shqipëria, mund të jenë kundër poligamisë, por do të duhet të pranojnë që njerëz në moshë madhore

Read More
X