loader image
May 21, 2024
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Plumbat ndaj identitetit shqiptar

Kohëve të fundit, kësaj gjurulltie iu bashkuan edhe grupe antifetare me premisa antiislame, të cilët “shpikën” një “fe” të re të quajtur “Shqiptaria”

Read More
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

Ofendimi identitar!

Ne, shqiptarët, këtu e ndjejmë veten si shqiptarë që jetojmë brenda kufijve të një shteti që sot quhet Republika e Maqedonisë së Veriut,

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Eksperimentet që e plandosën arsimin!

Ngecjet serioze në cilësinë e arsimit tonë para së gjithash janë peng i eksperimenteve të njëpasnjëshme, që janë bërë dhe vazhdojnë ende të

Read More
Israilitë dhe filistinë Tema e muajit Top

Me të fortin apo me të drejtin, kjo është çështja!

Qëndrimi i shqiptarëve, sado që nuk ka ndonjë peshë të madhe faktike në impaktin e luftës në Lindjen e Mesme, ai ka shënuar

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Kumanova 1912 dhe Kumanova 1999

Hyrja triumfaliste e kryengritësve shqiptarë në Shkup më 12 gusht 1912 dhe tërheqja e tyre e shpejtë, ishte një gabim i madh historik,

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Metastazat e korrupsionit apo ngazëllimi i politikanëve të korruptuar

Nikolla Gruevski, njeriu që për më se një dekadë e ndali në pauzë rrugëtimin euroatlantik të Maqedonisë, ai i cili bëri pallate partiake

Read More
Edhe pas komunizmit, komunizmi Histori-Arkiv Tema e muajit Top

Komunizmat shqiptare!

Procesi i ashtuquajtur i lustrimit në gjithë Ballkanin Perëndimor ishte skandaloz dhe askund nuk u krye ashtu siç duhet. Ai proces këtu filloi

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

Mendjet e mbyllura të “Ballkanit të Hapur”!

Me deklarimin e papritur të Ramës se projekti “Ballkani i Hapur” mbyllet, mbaroi edhe karagjozllëku dhe tendenca e tij shfrenuese për t’i bërë

Read More
X