loader image
July 17, 2024
Gjenocidi i Srebrenicës - Triumfi i njerëzores Tema e muajit Top

A është Serbia në pritje të misionit të saj të hershëm

Me këtë qasje të gabueshme, sidomos në Kosovë, Perëndimi ka dhënë sinjale se nuk e ka mbyllur përgjithmonë opsionin që Serbia t’i kthehet

Read More
Opinion Top

Srebrenica është maja e ajsbergut e gjenocidit serb kundër myslimanëve të Ballkanit

Që nga Kongresi i Berlinit dhe luftërat ballkanike, Serbia e ka pasur rolin e shtetit që disiplinon dhe zhbën me terror e me

Read More
Shqiptarët dhe aleatët Tema e muajit Top

Aleancat tona ndërmjet anamnezës së munguar dhe amnezisë së imponuar

Bindja ime është se në fatet e popujve, krahas përkatësisë gjeografike, fuqisë ushtarake, mençurisë politike, ka ndikim edhe Vullneti Hyjnor. Arsyet e aktivizimit

Read More
Shqipëritë dhe shqiptarët Tema e muajit Top

Historinë e kombit shqiptar nuk ka kush ta shkruajë

Kombi shqiptar shtrihet edhe përtej kufijve shtetërorë të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë së Veriut, Luginës së Preshevës, Malit të Zi e Greqisë. Historia e

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Mbikëqyrja neokoloniale dhe lokale mbi arsimin në Kosovë është tejorveliane

Arsimi është lënë të rrjedhë ngjashëm me një përrockë fshati dredha-dredha, me kanalizim që derdhet në të, me breg të tejndotur. Në rastin

Read More
Serbizmi si ideologji antishqiptare Tema e muajit Top

Serbiatria – një shtet i ngritur mbi krime dhe në toka të huaja

Serbia nuk e ka njohur kurrë logjikën e sundimit mbi popujt joserbë, siç e kanë njohur romakët, bizantinët, bullgarët, osmanët, madje edhe rusët.

Read More
Brejtësi i korrupsionit Tema e muajit Top

Kosova edhe korrupsionin e ka sui generis

Kosova, me statusin e saj ambig, si shtet i pavarur dhe protektorat ndërkombëtar, me qeveri sovrane, ama me prezencë të huaj ushtarake mbikushtetuese,

Read More
Edhe pas komunizmit, komunizmi Histori-Arkiv Tema e muajit Top

Viktimat e shërbimeve sekrete janë shndërruar në pengje të dosjeve

Etiketimet përdoren edhe sot si për ideatorët e pavarësisë, si për qëndrestarët në burgje, si për luftëtarët e lirisë, pra për të gjithë

Read More
Closed Balkan - Open Berlin Tema e muajit Top

Beteja e re e Kosovës – për historinë dhe lojalitetin e “kosovaro-serbëve”

Gjendja e pezullt e serbëve të Kosovës dhe fuqia e Serbisë që t’i sponsorizojë projektet e tyre irredentiste, do t’i prodhojë në mënyrë

Read More
Letërsi Top

Krizat shumëplanëshe të letërsisë: Kosova si rast sui generis

Ne, shkrimtarët shqiptarë të Kosovës, nga mosha pesëdhjetë vjeç e lart, nuk jemi brez i humbur. Ne jemi brez i izoluar nga prezenca

Read More
X