loader image
June 13, 2024
Shqiptarët dhe demokracia Tema e muajit Top

Kriticizmi social, republika e poltronizmit dhe si-demokracia

“Sistemet që nuk kritikohen kalben, kurse njerëzit që nuk kritikohen hyjnizohen”  (C. Isler) Shkruan: Ali PAJAZITI, Shkup  Hyrje Një thënie shumë domethënëse rreth

Read More
Maqedonia në dioptrinë shqiptare Tema e muajit Top

Gjuha e aritmetizuar si keqlexim sociologjik

Mund të thuhet se “përpjekja” për përligjjen faktike të shqipes vazhdon, se Ligji për Përdorimin e Gjuhëve dhe AZGj janë agjentë relevantë në

Read More
Familja mbi të gjitha Tema e muajit Top

Tango me Hekatonin

“La famiglia è la patria del cuore.” Ali PAJAZITI, Shkup Hyrje: Thënia e mësipërme është e shkrimtarit të mirënjohur italian Guiseppe Mazzini (1805-1872),

Read More
PISA si demaskim Tema e muajit Top

Dossier XXI: Ignoramus

Avancimi teknologjik, informatika, informatizimi i jetës, maskultura e epokës sonë, në këtë ose në atë mënyrë, po e dëmtojnë fuqishëm edukimin dhe nxënien,

Read More
X